Konference k regulaci finančních inovací a inkluzi v ČNB

Česká národní banka ve dnech 26. a 27. září 2019 spolupořádá s Alliance for Financial Inclusion (AFI) mezinárodní konferenci „Global Dialogue on Regulatory Approaches for Inclusive FinTech“. Konference je určena zástupcům regulátorů finančních trhů vyspělých a rozvíjejících se zemí a je součástí jejich pravidelného dialogu, který se v Praze dotkne také zlepšení přístupu k finančním službám v souvislosti s inovacemi na finančním trhu.

Konference, které se zúčastní přes 80 expertů z celého světa včetně zástupců ČNB, má za cíl sdílení informací a diskusi o regulatorních přístupech a strategiích orgánů dohledu a centrálních bank k inovacím a inkluzi. Účastníci si budou moci vyměnit své zkušenosti nejen v hlavních přednáškových blocích, ale také během simulací klíčových regulačních a dohledových řešení.

Na konferenci vystoupí jak zástupci centrálních bank a členských institucí AFI (z Argentiny, Arménie, Číny, Kazachstánu, Keni a Thajska), tak i zástupci evropských regulátorů, konkrétně z Estonska, Finska, Lucemburska nebo Španělska. Akce se zúčastní také zástupci fintech společností, včetně české Zonky.